Medisavers Takaful

Medisaver

MEDISAVER program penjagaan kesihatan atau “healthcare programme” bersama medical card yang dikelolakan oleh Pathlab

Saya tahu kewujudan program MEDISAVERS TAKAFUL pada tahun 2009. Ketika itu saya agak skeptikal sebab bagaimana mungkin produk medical card dipasarkan secara MLM?

Malah, ketika itu juga ada beberapa blog yang mengatakan ia adalah program scam.

Hanya pada 2014 saya menyertai program ini sebagai pengguna selepas mendapatkan respon daripada beberapa badan berautoriti dalam industri.

Rupa-rupanya ia bukan medical card semata-mata yang sememangnya tidak boleh dipasarkan secara pemasaran bertingkat MLM.

Tapi ia adalah sebuah program penjagaan kesihatan atau “healthcare programme” bersama medical card yang dikelolakan oleh Pathlab, sebuah syarikat pengendali makmal ujian kesihatan.

Melalui program ini, ahli dapat membuat saringan kesihatan dan mendapat perlindungan medical card takaful setiap tahun.

Selain mendapat penjagaan kesihatan dan perlindungan takaful medical card, ahli juga boleh menyertai bisnes yang disediakan oleh melalui platform MXM International iaitu anak syarikat Pathlab. Konsep bisnes ini lebih kepada program rujukan (refferal program), ahli akan menerima refferal comission apabila mengrekomen pelanggan baru.

Tidak dapat dinafikan, ada sesetengah group yang mempromosi program ini secara “head-hunting”, dan ada group yang mempromosi secara misleading menggunakan terma pelaburan seperti #SuperbInvest yang sudah berada dalam watchlist BNM.

Oh ya, program ini wujud sejak tahun 1998 lagi tetapi sebelum ini dengan medical card oleh syarikat insurans konvensional.

Yang saya sertai ialah program Medisavers Takaful, bukan yang konvensional. Jika Tuan-Puan ingin menyertai program ini, selaku Muslim pilihlah program takaful, bukan insurans konvensional. Berhati-hati jika ada ejen yang mempromosi produk konvensional dan mengatakan bahawa sama sahaja konvensional dengan takaful.

Inilah adalah video rakaman oleh MXM International yang menemuramah saya selepas beberapa tahun menyertai program Medisavers Takaful ini.

 

Baca juga detail program dan produk ini di sini.

Ini pula ialah pengalaman saya menggunakan beberapa medical card terbaik yang ada di pasaran Malaysia sebelum memilih Medisavers Takaful. Klik sini

Berminat ?

Untuk memudahkan kami membantu Tuan/Cik Puan memiliki plan takaful ini,

Mohon Tuan/Cik Puan isi maklumat dibawah:

Merancang untuk melanggan medical card untuk siapa?

Leave a Reply