Persoalan Yang Biasa Di Tanya Apabila Melanggan Takaful ( Life atau Medical Card )

Apabila anda melanggan takaful (life atau medical card) dan kemudiannya ditimpa musibah seperti masuk hospital, atau sakit, soalan yg akan ditanya ialah;

“Bilik harga berapa saya boleh masuk?” “Berapa limit kad medical saya cover?”
“Berapa elaun hospital yg saya akan saya dapat”. Jika berlaku kematian, waris akan tanya; “Berapa coverage arwah yg akan dpt kpd keluarga waris?” “Berapa lama akan akan dapat?”. Soalan-soalan ini tidak akan ditanya; “Kompeni takaful saya / arwah ni nombor berapa ranking tahun ini?” “Paling halal tak takaful yg arwah ambil?” “Penasihat syariah takaful ada berapa ramai?” “Tahun ini syarikat takaful yg saya ambil dapat anugerah apa di MTA?”. “Berapa market share polisi takaful arwah?” “Dapat award apa syarikat takaful aku tahun ini?” “Berapa ranking terkini kompeni. No 1 atau no 10?” “Arwah dulu ambil takaful yg banyak award tak masa MTA Starnite?”. Faham tak mesej yang nak disampaikan? Sertai program #KlinikTakaful.
Sumber dari FB Afyan Mat Rawi Untuk memudahkan kami membantu Tuan/Cik Puan memiliki plan takaful ini, Mohon Tuan/Cik Puan isi maklumat dibawah:

Leave a Reply